Webinarium 3.02.2017 - Polimorfizmy i zaburzenia metylacji w schorzeniach mózgu

Polimorfizmy i zaburzenia metylacji w schorzeniach mózgu
3 luty 2017 - godz. 19-21
Podczas webinarium dowiedzą się Państwo m.in.:
Jak funkcjonuje cykl folianowy?
Dlaczego „budowa” czyli mutacje niektórych z enzymów cyklu folianowego  mają wpływ na funkcjonowanie mózgu
Jak suplementować witaminy ? W postaci zmetylowanej? A może nie zawsze..?
W jaki sposób niedobory cynku i witamin z grupy B zmniejszają dostępność glutationu – czyli najpotężniejszej „broni” do walki z wolnymi rodnikami w komórce?
Homocysteina  - czy zawsze należy ją traktować jak metabolicznego wroga?
Czy dieta bezglutenowa zmniejsza zdolności komórki do zmiatania wolnych rodników?
Dlaczego foliany są lepsze od kwasu foliowego?
Jak powinien wyglądać plan suplementacyjny przyszłej mamy, która już jest mamą dziecka z autyzmem.
Czy zielona herbata i probiotyki  zmienią metylację?
ADHD – jak mogę sobie pomóc za pomocą odpowiedniej suplementacji i żywienia?
Jak mogę się zalogować i jakie materiały dostane
Do przyłączenia się wymagany jest standardowy komputer z głośnikami lub słuchawkami, dostępem do Internetu z szybkim łączem, komputer musi być wyposażony w najnowszą wersję przeglądarki internetowej (można taką aktualizację przeglądarki pobrać za darmo), poza tymi wymaganiami, nie ma potrzeby instalowania żadnego dodatkowego oprogramowania.
Webinar trzeba opłacić podając następujące dane do wpłaty:
Ewa Stachowska - Dietetica
nr konta: 98 1140 2017 0000 4902 1302 4285
kwota - 147,60 zł brutto
Proszę podać niniejszy tytuł wpłaty: Za udział w webinarium internetowym: Polimorfizmy i zaburzenia metylacji w schorzeniach mózgu
Jeżeli życzą sobie Państwo otrzymać fakturę w formie elektronicznej to proszę o podanie e-mailem koniecznych danych do jej wystawienia.
Materiały po webinarze
Po przyjęciu wpłaty otrzymacie Państwo instrukcję do zalogowania się.
Uczestnicy otrzymają materiały prezentowane w trakcie webinarium w postaci prezentacji elektronicznej w pdf. W trakcie trwania webinarium będzie można zadawać pytania do prowadzącej w formie tzw. czatu.
Proszę o przesłanie e-mailem potwierdzenia chęci uczestniczenia w webinarium i koniecznie podania swojego telefonu komórkowego.
Wpłatę za udział przyjmujemy do czwartku 2 lutego 2017 wyłącznie przelewem na konto i są one warunkiem potwierdzenia uczestnictwa w webinarium.
 
Parę słów o prelegencie.
prof. dr n. med.  Ewa Stachowska
Profesor nauk medycznych, specjalista biologii medycznej i nauk o żywieniu. Doświadczenie zawodowe zdobyła min w Instytucie Chemii Bioorganicznej (Polska Akademia Nauk, Poznań), Collegium Medicum (Uniwersytet Jagielloński, Kraków),  Universidad de Navarra (Pamplona, Hiszpania), Strydehlyde University (Glasgow, UK).
Zainteresowania zawodowe  i naukowe dotyczą nowoczesnych rozwiązań w dietoprofilaktyce i dietoterapii min. wykorzystanie narzędzi genetycznych i molekularnych (z obszaru nutrigenetyki, epigenetyki, lipidometabolomiki)  w  indywidualizacji żywienia. Autor ponad 75 prac z tzw. Listy Filadelfijskiej.
Kierownik Zakładu Biochemii  i Żywienia Człowieka PUM. Pełnomocnik Rektora PUM powołanym do otwarcia nowego kierunku nauczania – dietetyki. Członek Polskiego Towarzystwa Biochemików, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą
Współwłaściciel firmy zajmującej się innowacyjnym podejściem do żywienia. Bloger (https://dietetica.com.pl/blog.html), entuzjasta dobrej muzyki. Współorganizator corocznej akcji woodstokowej dedykowanej edukacji żywieniowej uczestników festiwalu. 

Monografia

test

Po spożyciu szczepy probiotyczne zawarte w Sanprobi Super Formula są żywe i wykazują dużą aktywność metaboliczną. Aktywność metaboliczna bakterii świadczy o ich kondycji,żywotności oraz zdolności do fermentacji kwasu mlekowego i innych aktywnych produktówi substancji ochronnych.

Sanprobi IBS